Brian Bottelier

Evolution Fysiotherapie

elleboogklachten

Evolution

Brian Bottelier

Evolution Fysiotherapie

Over Brian

Mijn naam is Brian Bottelier. Ik ben momenteel 8 jaar werkzaam bij Evolution Fysiotherapie. Ik ben fysiotherapie gaan studeren omdat ik iets met mensen wilde doen en het menselijk lichaam mij fascineerde. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik al 5 jaar bezig aan de studie Osteopathie. Mijn sterkste punt is dat ik mensen snel op hun gemak laat voelen.

Ik creëer een hele huiselijke sfeer in de praktijk en mensen voelen zich snel vrij om verhalen te delen. Ik zeg altijd tegen iedereen dat alles besproken mag worden niks is te gek. Mijn communicatie is vrij direct. Als iets goed is, is het goed. Als iets niet goed is, dan niet.

Ook in mijn uitleg naar patiënten toe ben ik erg duidelijk. Ik doe een deel van de behandeling en de patiënt verzorgt het andere deel van herstel. Als één van de twee verzaakt, herstellen ze niet of minder snel.

Ik ben erg amicaal en direct, ik zal alles altijd eerlijk vertellen. Mensen mogen mij alles vragen en daar krijgen ze altijd eerlijk antwoord op, zowel werk gerelateerd als privé, alles mag. Ik heb niet zoveel geduld, het liefst moet een klacht morgen over zijn.

Uit ervaring en frustratie uit mijn eerste jaren fysiotherapie heb ik wel heel veel geleerd, sommige dingen kosten nu eenmaal tijd. Sommige klachten zijn niet binnen een week verdwenen. Hoe geduldiger je bent en patiënten goed kan uitleggen waarom het lang/langer duurt, dan hebben ze meer begrip voor hun herstel.

Als er een spoedig geval nog geholpen moet worden op de dag dan probeer ik daar tijd voor te maken. In de pauze, voor mijn werk of daarna. Hierdoor vul ik veel “gaten” op in de praktijk.

Professionele eigenschappen

Toen ik begon als fysiotherapeut was ik vooral goed in knie heup en enkel problematiek. De laatste jaren heb ik veel cursussen en opleidingen gedaan om ook beter te worden in het behandelen van andere problematiek. Met mijn manuele achtergrond en meerdere cursussen in Dry Needling en elleboog klachten, behandel ik vrij veel elleboog, rug en nek en kaak klachten.

Probleemoplossend vermogen: Ik denk dat dit mijn sterkste punt is. Je moet niet denken in problemen maar in oplossingen. Ik ben erg efficiënt in het vinden en uitstippelen van de juiste aanpak.

Integriteit & professionaliteit: Zoals ik al zei ben ik altijd eerlijk. Ik vertel mensen direct wat ze hebben, wat we er aan kunnen doen en hoelang het ongeveer duurt. Als ik iets niet zeker weet of ik wil verduidelijking zal ik ze altijd doorsturen naar een andere discipline. Ook dit zal ik altijd eerlijk en direct toelichten aan de patiënt.

Teamgerichtheid: Ik probeer de andere collega’s te sturen in hun aanpak en op te leiden om een betere therapeut te worden. We komen meerdere momenten in de week samen om casussen te bespreken en technieken door te nemen. Als collega’s bevestiging willen over hun aanpak komen ze bij mij en dan kijken we samen naar de patiënt en het gemaakte plan, om dit daarna verder te optimaliseren.

Continu Leren: Het menselijk lichaam blijft voor mij het mooiste wat er is. Ik ben ook erg enthousiast over mijn huidige studie Osteopathie. Nog meer verdieping in het menselijk lichaam, nog meer behandelmogelijkheden. Daarnaast heb ik elk jaar een terugkombijeenkomst van regio Noord Holland voor de Dry Needling opleiding. Hiernaast blijf ik cursussen van de elleboog, hoofdpijnen en schouderklachten bijwonen.

Tot slot ga ik komend jaar nog wat verdiepingsmodules doen binnen de echografie.

Cursussen

Brian volgt regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Zijn expertisegebieden zijn:

Specialist op het gebied van elleboogklachten

Specialist in sportrevalidatie bij Kruisbandletsel

Tenniselleboog specialist

Specialist in nek en hoofdpijnen

Coach bij langdurige behandeltrajecten en onoplosbare casussen.

Specialist in heup knie en enkel revalidatie

Brian

Gevolgde opleidingen

Bachelor Fysiotherapie - Hogeschool Amsterdam 2012-2016

Werkzaam als fysiotherapeut jeugdopleiding AZ 2015-2016

Osteopaat i.o – College Sutherland 2020- heden

8 jaar ervaring als (manueel)fysiotherapeut, waarvan 6 jaar als praktijkmanager

Basis + aanvullende modules echografie – heup, knie, elleboog, schouder, enkel

Elleboogklachten: a state of the art

Cursus Dry Needling - Extremiteiten

Cursus Dry Needling – Wervelkolom

Diverse workshops Voorste Kruisband Letsel

Cursus Medical taping

Netwerken en beroepsverenigingen

Brian is actief lid van diverse netwerken en beroepsverenigingen, wat hem in staat stelt om optimaal samen te werken met andere professionals en zijn kennis up-to-date te houden:

Z

Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF NL) - Lidnummer: 437338

Z

BIG-register Zorg - Lidnummer: 89923007304

Z

Orthopedische Revalidatie Regio Haarlemmermeer

Z

WSV Haarlemmermeer

Onderzoeken, publicaties en lezingen

Z

Thesis: "Validiteitsbepaling voor een ganganalyse bij mensen met een CVA, 2016

Z

Meegewerkt aan master PHD: "CONCURRENT VALIDITY AND RELIABILITY OF A LOW-COST GAIT ANALYSIS SYSTEM FOR ASSESSMENT OF SPATIOTEMPORAL GAIT PARAMETERS – published 2019

×