Pijn na een nieuwe knieoperatie

Wat kun je verwachten en wat kun je eraan doen?

Na een knieoperatie ervaren veel mensen pijn. Dit is normaal, vooral in de eerste maanden. Maar wat veroorzaakt deze pijn, en wat kun je hieraan doen?

Evolution fysiotherapie

Waarom doet de knie pijn na de operatie van een knie prothese?

De pijn na een nieuwe knie komt door verschillende factoren. Allereerst is er schade door de operatie zelf, zoals wondpijn en irritatie van de weefsels. Daarnaast zijn ligamenten (banden in de knie) vaak overrekt tijdens de ingreep, wat extra spanning en pijn kan veroorzaken.

Door de schade ontstaat er een ontstekingsreactie in de hele knie en rondom. Het ontstekingsproces zorgt voor zwelling, gevoeligheid, verkleuring en stijfheid. Al deze factoren dragen bij aan de pijn en het ongemak in de eerste maanden.

Heftige pijn na de operatie van een nieuwe knie

De pijn direct na de operatie kan behoorlijk intens zijn. Daarom wordt er sterke pijnmedicatie voorgeschreven om de eerste weken te gebruiken. Hoewel we begrijpen dat niet iedereen deze medicatie wil nemen, kan de pijn zonder deze middelen erg heftig zijn.

Het is belangrijk om te weten dat deze pijn onderdeel is van het herstelproces en in de meeste gevallen binnen enkele weken aanzienlijk vermindert. Niemand blijft last houden van deze hevige pijn; het is echt pijn die voortkomt uit de operatie en hoort er helaas bij.

Evolution fysiotherapie

Zenuwpijn na knieprothese

Zenuwpijn na een knieprothese kan aanvoelen als een dof, dood gevoel of juist een plek zonder gevoel. Dit komt doordat zenuwen beschadigd kunnen raken tijdens de operatie. Het goede nieuws is dat deze klachten meestal verbeteren, maar het kan lang duren, soms 6 tot 12 maanden.

Vaak blijft een klein deel van de huid rondom de knie gevoelloos, maar dit heeft meestal weinig invloed op het functioneren.

Wat betreft extra behandelingen bij zenuwpijn: helaas zijn er weinig mogelijkheden om dit te verhelpen. In de meeste gevallen gaat het om geduld en tijd voor herstel. Speciale behandelingen zijn meestal niet nodig of effectief.

Evolution Fysiotherapie nieuwe knie

Evolution fysiotherapie

Steken in de knie na knieprothese

Het kan voorkomen dat je steken in de knie voelt na de operatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals littekenweefsel of irritatie in de knie. Deze klachten zijn meestal tijdelijk, maar kunnen vervelend zijn.

Blijvende klachten na een knieprothese

Sommige mensen houden last van blijvende klachten na een knieoperatie, zoals pijn of beperkte bewegelijkheid. Bij Evolution Fysiotherapie kunnen wij helpen bij het inschatten van de prognose en bemiddelen bij eventuele vragen. Ons doel is om de pijn zoveel mogelijk te verminderen en de beweeglijkheid van de knie te optimaliseren.

Evolution fysiotherapie

Wat kun je doen?

Revalidatie is cruciaal na een knieprothese. Mensen die geen goede revalidatie volgen, houden vaak beperkingen en de knie kan pijnlijk en reactief blijven. Door actief te revalideren, met begeleiding van onze specialisten, zorgen we ervoor dat je knie zo goed mogelijk herstelt.

Wij doen er alles aan om je te helpen bij het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van de mobiliteit. Kortom, hoewel pijn na een knieprothese normaal is, bieden wij de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om grip te krijgen op je herstel en het beste resultaat te bereiken.

Succesverhalen

Wat vinden onze patiënten van onze knierevalidatie

"Ontzettend tevreden over de knierevalidatie"

Ik ben 55 jaar en heb onlangs een nieuwe knie gekregen. Ik ben ontzettend tevreden over de knierevalidatie die ik heb gevolgd. Vanaf het moment dat ik uit de operatiekamer kwam, voelde ik me in goede handen. Het revalidatieteam was professioneel en attent, en ze zorgden ervoor dat ik precies wist wat ik kon verwachten in elke fase van mijn herstel......LEES MEER

- Teun Bennerman -

Dummie

Evolution fysiotherapie

Waarom kiezen voor Evolution fysiotherapie

R

Wij zien honderden cliënten per jaar. Hierdoor hebben wij veel ervaring opgedaan

R

Revalideren met een knie specialist

R

Uitstekende apparatuur

R

Een groot deel kan na 6 maanden weer doen wat hij of zij wil

R

Groot netwerk van knie specialisten

R

Wij maken gebruiken de meeste effectieve behandeltechnieken zodat u zo spoedig mogelijk weer optimaal kan presteren

R

Wij hebben geen wachtlijst

R

Contracten met alle zorgverzekeraars

R

Bij ons bent u zeker van een goed traject & resultaat

R

Uitstekende reputatie als verwijspraktijk

Evolution Fysiotherapie Nieuwe Knie
×