Fase 1

Voorbereiding op een nieuwe knieoperatie

Optimaal voorbereid uw knieoperatie in, zodat u beter en sneller herstelt.

Evolution fysiotherapie

Beter herstellen na een nieuwe knieoperatie, door een goede voorbereiding

Binnen onze praktijk zeggen we altijd dat 50% van het herstel al gebeurt voor de operatie! Want als u goed voorbereid de operatie ingaat, dan komt u hier veel beter weer uit. Wij hebben daarom een compleet programma waarmee we u helpen om zo goed als mogelijk uw lichaam voor te bereiden op de operatie. Wanneer u dit programma volgt, dan maakt dit uw herstel niet alleen veel sneller. U herstelt ook nog eens beter met minder restklachten.

Wie komt in aanmerking voor de voorbereiding voor een nieuwe knieoperatie?

U komt in aanmerking voor het programma wanneer u een geplande datum heeft voor de nieuwe knieoperatie. Wij starten met een intake waarin we u onderzoeken en het schema op maat kunnen opstellen voor u. Daarna gaan we gezamenlijk aan de slag om u optimaal voor te bereiden op uw operatie.

Evolution fysiotherapie

Hoe ziet de voorbereiding op een nieuwe knieoperatie eruit?

Doel
We gaan samen met u gericht trainen en specifieke oefeningen doen. Hiermee zorgen we ervoor dat uw knie voorbereid wordt op de operatie.

Wat gaan we doen
Gedurende drie maanden gaan we meerdere keren per week met u trainen. Dit kunt u doen bij ons in de oefenzaal, onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Ook leert u hoe u zich goed kunt redden op krukken en weet u wat u kunt verwachten na de operatie. U start hiermee ongeveer drie maanden voor de operatie.

Resultaat
Met de juiste oefeningen wordt uw knie sterker, stabieler en neemt de spiermasse toe. Dit zorgt ervoor dat de knie minder belast wordt na de operatie, want de spieren vangen een deel van de belasting op. Ook wordt door het trainen de doorbloeding beter, dit heeft weer een zeer positief effect op de genezing na de operatie.

Volgende fase
Nadat u geopereerd bent starten we met fase 2 ‘operatie en verblijf ziekenhuis’. Hier vind u informatie over wat u de eerste dagen na de operatie in het ziekenhuis kunt verwachten. 

Evolution Fysiotherapie nieuwe knie
×